Contact

Wie is Suzan?

Ik, Suzan Bouma, ben opgegroeid in Mantgum maar woon nu al vele jaren aan de Skieppeleane 6 te Nijland. Hier woon ik met mijn man Jeroen Bouma en onze kinderen Jurjen en Marrit met veel plezier. Als penny-meisje op jonge leeftijd al niet bij de paarden weg te slaan. Bij Schuurmans vond ik tussen de paarden de rust en warmte. Heb hier veel geleerd en hebben de Friezen een speciaal plekje in mijn hart weten te vinden. En zo werd mijn eerste eigen paard natuurlijk een Fries Reindert genaamd. Reindert is ondertussen al 21 jaar en is nog steeds mijn trouwe maatje. We voelen elkaar feilloos aan. Verder is het bij ons een echte beestenboel met boxer Senna, drie katten en twee konijnen. Qua sport hebben zowel mijn man als ik ons hart aan de westernsport verpand. En dan vooral de reining. Vandaar dat we naast Reindert momenteel twee Quarters hebben. Jessy en Whiz, broer en zus.

Bij Reindert ontstond enkele jaren het probleem van een regelmatig te dikke koker. Via Michael Hamerslag (een super fijne ostheopaat) kwam ik er achter dat zijn lymfesysteem minder goed werkte. Na zoeken op internet kwam ik bij de Blauwe Hengst uit en ben ik de voedingsdagen gaan doen. Zo onder de indruk van hetgeen Natascha Bos vertelde, ben ik de lymfedrainage opleiding gaan doen. Zodat ik Reindert zelf kon behandelen maar daarnaast heeft de opleiding mij veranderd, laten groeien en vele nieuwe inzichten gegeven. Na de specialisatie over oedemen dacht ik waarom doe ik geen examen.
Geinspireerd ben ik ook de dagen over insulineresistentie, sportblessures, gemmo-therapie en taping gaan volgen. Het is zo mooi om paarden en daarmee ook hun eigenaren te kunnen helpen.

Ik hoop de komende jaren veel paarden te kunnen helpen en mijn kennis en enthousiasme over het lymfesysteem te kunnen verspreiden.
Ben je wel enthousiast geworden maar zoek je een andere therapeut? Kijk dan op www.mldregister.nl. Hierop kun je zien welke gediplomeerde therapeuten er zijn. Staat een therapeut hier niet op dan is deze niet gediplomeerd!

Opleidingen/cursusdagen:

Natuurlijk ben je nooit uitgeleerd en omdat het mij inspireert,
wordt deze lijst de komende jaren zeker nog langer.

Contact

Locatie

Skieppeleane 6
Nijland
8771KB